Dezvaluire. Senatorul Marius Marinescu il acuza pe edilul-sef al Capitalei ca pune la bataie un teren de 10.000.000 de euro in schimbul caruia primaria va primi actiuni care valoreaza doar 500.000 de euro Daca un ins isi tamponeaza masina, firma sa
Dezvaluire. Senatorul Marius Marinescu il acuza pe edilul-sef al Capitalei ca pune la bataie un teren de 10.000.000 de euro in schimbul caruia primaria va primi actiuni care valoreaza doar 500.000 de euro Daca un ins isi tamponeaza masina, firma sa de asigurari va avea grija sa ii mareasca prima, pentru ca e considerat un client "riscant". Daca, insa, o firma lasa statul roman cu buzele umflate pe zeci de milioane de dolari, nu risca nimic, pentru ca statul se va grabi iar sa faca afaceri cu respectiva firma. Concret, primarul Adriean Videanu va inainta spre aprobare Consiliului General, luna viitoare - pentru ca decembrie e dintodeauna luna marilor tunuri - o noua afacere de scandal, in parteneriat cu pagubosii de la World Trade Center Bucuresti, pe principiul statul da grosul, iar ei nimic. De numele WTCB se leaga una dintre cele mai mari tepe date statului roman, dupa ce compania, avand ca actionari principali firmele straine Bouygues Batiment Debarth, Pullman International Hotels a luat credite uriase - peste 70 de milioane de dolari - de la Bancorex, cu statul roman girant, credite pe care nu le-a putut plati, pentru ca societatea a mers noua ani in paguba. Din acest motiv, in 2002 WTCB a intrat sub administrarea AVAS, fiind o solutie disperata pentru ca statul sa recupereze din pierderi. O parte din datorie s-a putut stinge doar prin trecerea Satului francez din proprietatea WTCB in cea a primariei generale. Abia in ultimii 2-3 ani societatea a reusit sa treaca de la pierderi la profit. Acum, considera ca a venit momentul pentru un nou tun, cu ajutorul lui Videanu. Acesta a aprobat constituirea unei firme mixte, World Trade Hotel, a Primariei Capitalei in parteneriat cu WTCB, care va construi un hotel de 3 stele, Ibis, langa hotelul Sofitel, pentru a deservi clientii Romexpo. Pentru asta, primaria pune la bataie un teren de 10 milioane de euro, care va servi, totodata, drept garantie obtinerii unui credit bancar de 12 milioane de euro necesari construirii hotelului. Dezvaluirea-bomba apartine senatorului Marius Marinescu, cel care spune ca toata afacerea e o megaescrocherie in care primaria pune grosul, dar se alege cu doar 5,14% din actiuni. "Deci dam noi, bucurestenii, 10 milioane euro si luam inapoi 500.000 de euro", a spus senatorul, joi seara, in emisiunea "Stirea zilei". Prezent in direct, telefonic, la emisiune, primarul Adriean Videau, artizanul afacerii, a refuzat sa comenteze scandalul, alegand iesirea din emisie, atitudine care graieste de la sine. O alta bomba este ca, din partea primariei, afacerea a fost supervizata de celebra "blonda de la Integrare", Cristina Parvulescu, membru PD, director executiv al Departamentului de credite externe, care este, in acelasi timp, membru in Consiliul de Administratie al WTCB, adica un conflict clar de interese.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.