Hipertensiunea este boala varstei a treia? Fals. Hipertensiunea arteriala apare deopotriva la persoane de varsta a treia, dar si la persoane sub 30 de ani. La tineri insa, hipertensiunea este subdiagnosticata. Factorii care favorizeaza hiperten
Hipertensiunea este boala varstei a treia? Fals. Hipertensiunea arteriala apare deopotriva la persoane de varsta a treia, dar si la persoane sub 30 de ani. La tineri insa, hipertensiunea este subdiagnosticata. Factorii care favorizeaza hipertensiunea inainte de varsta de 30 de ani sunt alimentatia dezechilibrata, sedentarismul si stresul.   Stomatita angulara (crapaturile in colturile gurii) apare pe fondul unei carente de vitamine? Adevarat. Este vorba despre lipsa din dieta a vitaminelor B2, A si E. Pe langa dieta bogata in aceste vitamine, crapaturile care apar la colturile gurii pot fi vindecate prin aplicarea unei solutii uleioase de vitamina A, care se gaseste in farmacii.   Gripa poate afecta sistemul cardiovascular? Adevarat. Episoadele gripale severe, aparute pe fondul imunitatii scazute, pot evolua catre pneumonie, dar si catre probleme la nivelul sistemului cardiovascular (miocardita si pericardita). Aceste complicatii sunt intalnite mai ales la persoanele in varsta.   Gravidelor le este indicat laptele nepasteurizat? Fals. Gravidelor nu le sunt recomandate laptele nepasteurizat si branzeturile din acest lapte. Aceste alimente pot fi contaminate cu Listeria, bacterie care provoaca febra, dureri musculare, greata, stari de voma. La femeile insarcinate, alimentele contaminate cu Listeria pot cauza chiar avorturi spontane. Aceasta bacterie se mai gaseste in alimentele care nu sunt bine preparate si depozitate (peste, carne, sunca).  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.