Fostul international Florin Prunea si-a amintit ca prima cea mai mare pe care a luat-o ca jucator al echipei nationale a fost de 56.000 de dolari, pentru calificarea la CM din 1994. De aceasta data, Mutu&Co. vor incasa aproape dublu.

Fostul international Florin Prunea si-a amintit ca prima cea mai mare pe care a luat-o ca jucator al echipei nationale a fost de 56.000 de dolari, pentru calificarea la CM din 1994. De aceasta data, Mutu&Co. vor incasa aproape dublu.

Pauza de opt ani de zile de la ultima participare a echipei nationale la un turneu final a fost digerata cu greu de oficialii Federatiei Romane de Fotbal, fiind necesare chiar si unele imprumuturi pentru a remedia deficitul bugetar. Succesul echipei lui Victor Piturca in aceasta campanie de calificare, care a contribuit si la atragerea unor sponsori importanti la Casa Fotbalului, a fost o adevarata gura de oxigen pentru forul condus de Mircea Sandu si Ionut Lupescu. Numai pentru prezenta la turneul final din Austria si Elvetia, FRF va incasa un cec din partea UEFA de 6,5 milioane de euro. Pe langa aceasta suma, care coincide cu cea primita de campioana europeana, Grecia, la editia trecuta a turneului final, organizata in Portugalia, contul FRF va mai fi completat si de catre unii sponsori, care vor mai vira cateva sute de mii de euro.
Aceasta este suma minim garantata, performanta fiind recompensat a separat: un milion de euro victoria si 500.000 de euro egalul. In cazul unei depasiri a fazei grupelor, deci o calificare in sferturile de finala, suma se va mari cu inca 2 milioane de euro, iar pentru patrunderea in semifinale - 3 milioane de euro. Cele doua echipe care vor evolua in finala CE de anul viitor vor fi recompensate cu 4,5 - invinsa, respectiv 7,5 milioane de euro - castigatoarea titlului.

Lobont, Rat si Tamas iau cåte 100.000 de euro
Liderii nationalei in ceea ce priveste numarul de minute jucate in aceste preliminarii sunt Bogdan Lobont, Razvan Rat si Gabi Tamas, toti cu peste 900 de minute jucate. Acestia, alaturi de Adrian Mutu si Cristi Chivu, vor incasa cate 100.000 de euro. Printre cei 37 de tricolori care au jucat in calificari, pe statele de plata ale federatiei se afla si fotbalisti care au transpirat doar cateva minute in tricoul Romaniei. Ultimii, dar nu cei din urma, sunt Gabi Muresan de la CFR Cluj, rapidistul Maftei si dinamovistul Claudiu Niculescu. Pentru un total de 23 de minute, cei cinci vor incasa aproximativ 10.000 de euro fiecare. Lista finala a premierelor va fi facuta in aceste zile de catre selectionerul Victor Piturca, el urmand a o da spre aprobare lui Mircea Sandu si Ionut Lupescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin