Nabucco si Constanta-Trieste au fost miza intalnirii de ieri dintre presedintele Traian Basescu si omologul sau kazah Nursultan Nazarbaiev. Kazahstanul ar putea deveni furnizor pentru oleoductul Constanta-Trieste si a fost invitat sa participe la pr
Nabucco si Constanta-Trieste au fost miza intalnirii de ieri dintre presedintele Traian Basescu si omologul sau kazah Nursultan Nazarbaiev. Kazahstanul ar putea deveni furnizor pentru oleoductul Constanta-Trieste si a fost invitat sa participe la proiectul Nabucco. In schimb, Basescu a promis sprijin fara rezerve pentru preluarea de catre Kazahstan a presedintiei OSCE. Nazarbaiev a venit la Bucuresti, la cateva zile dupa ce Executivul european si-a dat acordul privind vanzarea a 75% din actiunile Grupului Rompetrol catre compania de stat din Kazahstan, KazMunayGaz.

Acesta a spus ca relatiile romano-kazahe nu trebuie sa se limiteze doar la domeniul energetic. Totodata, presedintele Republicii Kazahstan a precizat ca este “foarte interesat” de portul Constanta, pe care l-a definit drept “iesirea spre lume, spre Europa”, partile romana si kazaha semnand si un acord intre Administratia Portului Constanta si cea din Aktau.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.