Moldovenii de peste Prut vor vedea in loc de emisiunile TVR pe cele ale Antenei International. Membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) din Romania banuiesc ca aceasta situatie este generata de relele intentii ale autoritatilor comunis
Moldovenii de peste Prut vor vedea in loc de emisiunile TVR pe cele ale Antenei International. Membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) din Romania banuiesc ca aceasta situatie este generata de relele intentii ale autoritatilor comuniste de la Chisinau.

Televiziunea publica din Romania nu va mai fi retransmisa in Republica Moldova. In locul ei, basarabenii vor putea urmari un alt canal romanesc, Antena International, ce face parte din trustul Intact controlat de familia liderului PC, Dan Voiculescu. Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chisinau (CCA) a anuntat marti ca a aprobat modificarile grilei de emisie a postului de televiziune 2 Plus care a castigat licenta pentru frecventa unde erau difuzate emisiunile TVR. Directorul 2 Plus, Razvan Paveliu, a afirmat ca nu s-a reusit incheierea unui contract cu Societatea Romana de Televiziune (SRTv) in ciuda faptului ca "au fost inaintate scrisori catre SRTv, precum si catre Guvernul Romaniei, dar partea romana nu a acceptat o intrevedere". SRTv a anuntat ca va decide saptamana viitoare daca va ataca in instanta retragerea licentei TVR din Moldova, actiune pe care o considera ilegala, precizand ca "CCA nu a chemat nici un moment SRTv la consultari si negocieri".
Rasvan Popescu, presedintele CNA, ne-a declarat ca "situatia este ingrijoratoare si regretabila. TVR avea deja un public format acolo, care acum va fi preluat de un post comercial". Potrivit lui Ioan Onisei, membru CNA, "este grav ca Guvernul si conducerea TVR nu au reusit sa regleze problemele tehnice si financiare existente cu Republica Moldova". Onisei acuza noua conducere a CCA de la Chisinau ca raspunde la comenzile politice "prin care sa blocheze dialogul intre Romania si Moldova". Mai mult, Onisei se intreaba "in ce masura preluarea stirilor si comentariilor de pe Antena 1, 2, 3 si Euforia TV inseamna o reflectare corecta, obiectiva si impartiala a celor mai importante evenimente care se petrec in Romania".

ACUZATII
>> Romanofobie

Retransmisia TVR a mai fost intrerupta in 2002, pentru aproximativ sapte luni, autoritatile de la Chisinau invocand atunci argumente de ordin tehnic si juridic. Opozitia acuzase insa atunci puterea comunista de romanofobie si de faptul ca ar incerca sa instaleze o cortina de fier informationala peste Prut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.