Presedintele CNAS Vasile Ciurchea a precizat ca astfel de tratamente se aproba de Casele Judetene de Asigurari de Sanatate doar pentru persoanele care sunt asigurate si care sufera de boli care nu pot fi tratate in Romania sau pentru cei care se afla
Presedintele CNAS Vasile Ciurchea a precizat ca astfel de tratamente se aproba de Casele Judetene de Asigurari de Sanatate doar pentru persoanele care sunt asigurate si care sufera de boli care nu pot fi tratate in Romania sau pentru cei care se afla intr-un tratament ce nu poate fi intrerupt in cazul unei deplasari in afara tarii. Pentru a se obtine aprobarea unui tratament in strainatate decontat de CNAS este nevoie de un dosar care trebuie sa contina pe langa raportul medicului curant, acceptul clinicii ca va accepta acel pacient si formularul E112 care poate fi obtinut de la Casele de Asigurari incepand cu 1 ianuarie 2007. Ciurchea a subliniat ca decontarile se fac intre casele de asigurari ale Romaniei si a statului in care s-a realizat tratamentul. "Pacientul trebuie sa fie constient ca in momentul in care alege o anumita clinica dintr-un stat european se supune legislatiei statului respectiv. Astfel, pentru o afectiune un stat poate acoperi 100% din cheltuielile cu actul medical respectiv si atunci CNAS suporta 100% din cheltuieli. Dar este posibil ca in anumite state cheltuielile medicale sa fie suporate de casele de asigurari in proportii mai mici", a subliniat Ciuchea. Potrivit acestuia pana in prezent CNAS a decontat astfel de servicii medicale in valoare 234.810 euro pentru cei 14 pacienti care au venit cu dosarele spre decontare. Ciuchea a mai spus ca daca dosarele sunt complete acestea se aproba in cel mult 4 zile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.