Traficul rutier din Bucuresti este blocat din cauza firmelor conduse de "regii asfaltului", protejate de Cotroceni, si care monopolizeaza toate lucrarile din Capitala fara a avea capacitatea tehnica necesara de a finaliza proiectele, a declarat premi
Traficul rutier din Bucuresti este blocat din cauza firmelor conduse de "regii asfaltului", protejate de Cotroceni, si care monopolizeaza toate lucrarile din Capitala fara a avea capacitatea tehnica necesara de a finaliza proiectele, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

El a anuntat ca va cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sa verifice modul in care sunt atribuite contractele pentru lucrari de infrastructura, iar legislatia in domeniu va fi modificata astfel incat firmele care nu respecta clauzele contractuale sa nu mai poata incheia alte intelegeri cu statul.

"Stimabilii regi ai asfaltului trebuie sa isi vada lungul nasului si sa se intinda cat le este plapuma", a spus Tariceanu."Desi nu sunt primar al Bucurestiului, imi cer scuze pentru traficul din Capitala".

Surse apropiate premierului au declarat ca Tariceanu a decis sa nu mai locuiasca, o perioada, in vila pe care o detine in satul Ciofliceni si sa se mute in locuinta din Bucuresti, din cauza traficului rutier aglomerat la iesirea pe DN 1 catre Snagov, in zona Baneasa.

"Premierul a decis sa renunte o perioada la a mai locui in vila de la Ciofliceni dupa ce a constatat ca ii sunt necesare 45 de minute pentru a parcurge distanta dintre Bucuresti si comuna Snagov, chiar daca masinile care formeaza coloana oficiala utilizeaza girofarul si sirenele", au afirmat sursele.

Coloana de masini a premierului a recurs si la ajutorul a patru motociclisti de escorta ai politiei pentru a elibera traseul, dar fara mari rezultate..
 Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.