PD se afla in topul preferintelor electoratului pentru alegerile europarlamentare, cu 35%, urmat de PSD, cu 23%, si PNL, cu 14%, in timp ce PNG si PLD ar obtine 5,6% respectiv 4,7%, PRM si UDMR, 4%, iar PC, 3,3%, potrivit unui sondaj BCS realizat la

PD se afla in topul preferintelor electoratului pentru alegerile europarlamentare, cu 35%, urmat de PSD, cu 23%, si PNL, cu 14%, in timp ce PNG si PLD ar obtine 5,6% respectiv 4,7%, PRM si UDMR, 4%, iar PC, 3,3%, potrivit unui sondaj BCS realizat la inceputul lui noiembrie, citat de NewsIn.

Dupa cum arata sondajul, desi PD a crescut cu cinci procente fata de luna octombrie, ajungand la 35%, democratii nu au reusit inaintea scrutinului sa atinga cota maxima pe acest an, de 36%, care a fost obtinuta in iunie, potrivit unor cercetari efectuate de acelasi institut. Pe de alta parte, procentajul PSD stagneaza fata de luna precedenta, iar cel al PNL scade cu un procent.

Intr-o situatie dificila pare a fi, potrivit sondajului BCS, partidul condus de Gigi Becali, PNG, care se afla la cea mai slaba cota a sa pe anul 2007, pierzand aproape jumatate din procentaj intr-o singura luna, ajungand in prag de scrutin la 5,6% in noiembrie, de la 10% cu cat era creditat in octombrie. Cat priveste PLD, acesta se afla intr-o usoara crestere (pana intr-un procent) fata de lunile precedente, fara a reusi insa sa atinga cota maxima de 8%, reusita anul acesta in mai.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.