>> Judecatoria Piatra Neamt a dispus, recent, scoaterea de pe rolul ei a dosarului privind retrocedarea unei suprafete de teren din zona rezidentiala Valea Viei si inaintarea acestuia catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
>> Judecatoria Piatra Neamt a dispus, recent, scoaterea de pe rolul ei a dosarului privind retrocedarea unei suprafete de teren din zona rezidentiala Valea Viei si inaintarea acestuia catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este vorba de terenul solicitat de Sofia Orzea dintr-o suprafata de circa 50 de hectare in trup compact, care a apartinut bunicului ei si pe care ea nu a reusit sa il obtina - in parte si din cauza absentei de la dosar a unor acte clare de proprietate -, dar pe care au aparut in mod suspect proprietari din diferite colturi ale tarii si chiar ale lumii, cum ar fi cetateanul italian cu rezidenta in Monte Carlo Francesco Borsatti. Ceea ce ne face sa credem ca lucrurile nu vor fi lasate la voia smecheriilor este ca Sofia Orzea are un fiu cu grad foarte mare intr-un serviciu de informatii al Israelului. Sofia Orzea a depus la dosar o declaratie in care sustine ca nu ar fi putut deveni nimeni proprietar pe pamantul bunicului ei fara ajutorul unor falsuri. Prin urmare, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va trebui sa faca "cercetari sub aspectul savarsirii de catre numitii Elena Corlateanu (domiciliata in municipiul Iasi), Niculina Dobrila (subprefect de Neamt - n.n.), Vasile Pruteanu (fost presedinte al Comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar, fost prefect, acum deputat si sef al PLD Neamt - n.n), Dorina Balan si Ana Ionita (ultimele doua notari publici in Piatra Neamt - n.n.) a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, parte vatamata fiind Sofia Orzea", dupa cum se arata intr-un certificat emis de Judecatoria Piatra Neamt. Unul dintre cei de pe lista trimisa la Parchet, actualul deputat Vasile Pruteanu, spune ca daca au existat falsuri, acestea nu au fost facute de Comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar, al carei presedinte era. "Este o plangere impotriva unei hotarari a Comisiei Judetene Neamt de aplicare a legilor fondului funciar din timpul in care eu eram presedintele acesteia. Comisia judeteana nu a facut decat sa valideze hotararea Comisiei municipale Piatra Neamt de respingere a cererii numarul 34.091 din 2005 de retrocedare a unei suprafete de 10 hectare pe Valea Vieii catre Sofia Orzea. Comisia municipala Piatra Neamt a motivat ca aceasta nu a prezentat acte de proprietate, terenul nu este inscris in registrul agricol din anii '59-'63, iar suprafata solicitata nu s-a regasit la masuratori. Daca a fost facut vreun fals, cu siguranta acesta nu a fost facut la Comisia judeteana", a declarat deputatul Vasile Pruteanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin