Schering-Plough a finalizat achizitia Organon BioSciences N.V., formand o companie cu un portofoliu extins de produse farmaceutice de uz uman si veterinar, informeaza NewsIn. Corporatia a anuntat decizia de achizitie a Organon BioSciences pe 12 marti
Schering-Plough a finalizat achizitia Organon BioSciences N.V., formand o companie cu un portofoliu extins de produse farmaceutice de uz uman si veterinar, informeaza NewsIn. Corporatia a anuntat decizia de achizitie a Organon BioSciences pe 12 martie 2007. "Odata cu achizitia Organon, ne extindem cu doua francize farmaceutice importante: sanatatea reproductiva a femeii si sistem nervos central", a spus Fred Hassan, chairman si CEO al Schering-Plough. "Aceste arii terapeutice se adauga portofoliului nostru ce acopera ariile cardiovascular, respirator, imunologie si oncologie", a adaugat acesta. Organon BioSciences este formata din Organon, divizia de medicamente de uz uman, si din Intervet, divizia de medicamente de uz veterinar. Include, de asemenea, Nobilon, o unitate de dezvoltare de vaccinuri, si Diosynth, o unitate de productie a Organon. Schering-Plough a achizitionat Organon de la Akzo Nobel N.V. pentru aproximativ 11 miliarde euro, cash, se mai spune in comunicat.
Potrivit lui Hassan, prin aceasta achizitie se extinde si se intareste portofoliul de medicamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare al Schering-Plough cu cinci compusi promitatori de faza III si se consolideaza pozitia companiei in domeniul biotehnologiei si a medicamentelor biologice.
Potrivit comunicatului companiei, tranzactia transforma Schering-Plough in lider global in domeniul veterinar, prin combinarea Schering-Plough Animal Health si Intervet. "Ne crestem preocuparile stiintifice si valoarea produselor de uz veterinar. Crestem valoarea pe care o aducem clientilor. Aceasta puternica divizie de medicamente de uz veterinar reprezinta o parte strategica a integrarii care va contribui la performante pe termen lung", a mai spus Hassan.
Cartierul general al Schering-Plough va continua sa fie in Kenilworth, NJ, SUA. Boxmeer, Olanda va deveni cartierul general global al diviziei veterinare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.