>> Peste 20.000 de spectatori au fost in tribune la meciul de despartire de stadionul National.
Romania a terminat pe primul loc.

Romania a incheiat in forta, aseara, campania de calificare la Euro 2008 invingand cu 6-1 (1-0) national
>> Peste 20.000 de spectatori au fost in tribune la meciul de despartire de stadionul National.
Romania a terminat pe primul loc.

Romania a incheiat in forta, aseara, campania de calificare la Euro 2008 invingand cu 6-1 (1-0) nationala Albaniei. Victoria ne-a permis sa ocupam, cu 29 de puncte, prima pozitie in clasamentul final, Olanda mergand alaturi de noi, de pe doi, la Turneul Final.
Vremea frumoasa, gratuitatile oferite de FRF si repetatele apeluri facute pe toate canalele de tricolori au facut ca la ora partidei de ieri in tribune sa se afle mult mai multi suporteri decat ne asteptam, circa 20.000. Iar tricolorii nu au de-zamagit si, la ultimul meci jucat pe stadionul National, care urmeaza sa fie demolat pentru ca pe acelasi amplasament sa se inalte o alta arena, au oferit un frumos spectacol presarat cu un festival de goluri, mai ales in repriza secunda.
Victor Piturca a jucat pentru prima oara in ultimul timp fara marile sale vedete, Mutu si Chivu, ambii accidentati. Nu au fost, insa, singurele absente din echipa noastra, Codrea si Nicolita lipsind si ei din cauza unei suspendari si, respectiv, a unei accidentari. In aceste conditii, Piturca i-a trimis pe teren pe Lobont - Ogararu, Dorin Goian, Tamas, Rat - Florentin Petre, Cocis, Margaritescu, Dica - Marica, Daniel Niculae.
Prima repriza ne-a apartinut, iar Nicolae Dica a concretizat valoarea superioara a tricolorilor marcand in minutul 22 singurul gol al primei jumatati de meci. Stelistul a inscris lejer, din fata portii, la o centrare perfecta venita de pe dreapta de la Cocis. De altfel, "morisca" tricolorilor de pe partea dreapta a macinat echipa Albaniei, formatia noastra pornind de pe acea zona a terenului cele mai multe dintre actiuni, ratate insa cu seninatate de Marica si, mai ales, Daniel Niculae. De partea cealalta, si albanezii au avut o ocazie mare de a marca in minutul 36, atunci cand Skela a nimerit bara portii lui Lobont.
Repriza secunda a inceput sub dominarea albanezilor dar, din fericire, cei care au marcat au fost tot jucatorii nostri, Gabi Tamas "torpiland" plasa oaspetilor cu un sut puternic din afara careului, in minutul 53, scorul devenind 2-0. Apoi a inceput... festivalul! Nicolae Dica a centrat in careu si Daniel Niculae a marcat sub transversala (3-0, '62), Kapplani a profitat de o gafa a apararii noastre (3-1, '64), Gigel Bucur centreaza si acelasi Daniel Niculae reia tot din fata portii (4-1, '65), Marica inscrie din penalty dupa un fault asupra lui Rat (5-1, '67), Dica transforma un nou penalty dupa o infractiune asupra lui Marica (6-1, '71).
De remarcat ca albanezii au jucat cu doi jucatori mai putin pe teren in ultimele 20 de minute, Dede fiind eliminat in minutul 70, iar Curri in minutul 60.
Meciul a fost precedat de un spectacol oferit de trupa Voltaj si de prezentarea campionului mondial de box Lucian Bute, care a aratat fanilor centura cucerita in fata columbianului Berrio. La finalul meciului, FRF a oferit suporterilor un superb foc de artificii si promisiunea ca, in 2010, se vor reintoarce pe o arena de cinci stele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.