Posesorii de autoturisme vor plati mai mult pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA), din cauza cresterii numarului de daune si a majorarii preturilor la piesele de schimb.

Anul 2008 vine cu tarife mai mari la RCA. Scumpirea poli
Posesorii de autoturisme vor plati mai mult pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA), din cauza cresterii numarului de daune si a majorarii preturilor la piesele de schimb.

Anul 2008 vine cu tarife mai mari la RCA. Scumpirea politei nu este insa uniforma pe toata piata, fiecare companie de asigurare avand propria ei politica de preturi. Astfel, unele dintre companii urca tarifele cu 6-7% in cazul autoturismelor, iar altele, cu 10-30%. Spre exemplu, acelasi autoturism avand o capacitate cilindrica de 1.401-1.600 de centimetri cubi poate fi taxat cu 348 lei/an la o companie sau cu 384 lei/an la un alt asigurator. Motivele scumpirii sunt insa aceleasi, indiferent de companie. “Prima este insuficienta pentru a putea acoperi nivelul daunelor, care sunt din ce in ce mai frecvente. Aceasta, in conditiile in care parcul auto se mareste, iar infrastructura de transport este subdimensionata”, ne-a declarat Eduard Citu, broker de asigurari in cadrul companiei International Insurance Broker. La acestea se mai adauga inca o cauza, deloc de neglijat. “Piesele de schimb si manopera se scumpesc de la un an la altul”, adauga Citu. Cu aceste argumente, fiecare asigurator si-a afisat deja lista de tarife valabile anul viitor.

Astfel, la Asirom, soferii de sex masculin vor plati tarife cu 6-7% mai mari, in functie de capacitatea cilindrica a masinii. In schimb, politele incheiate de persoanele de sex feminin se vor scumpi cu 5-6%, femeile beneficiind, de altfel, si de tarife mai mici fata de sexul opus.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.