Presedintele Cartelului ALFA, Bogdan Hossu a declarat ca, in aceasta saptamana confederatiile sindicale se vor intalni cu toate partidele politice care sustin modelul social european. Acesta a mentionat ca proiectul Legii bugetului asigurarilor soci
Presedintele Cartelului ALFA, Bogdan Hossu a declarat ca, in aceasta saptamana confederatiile sindicale se vor intalni cu toate partidele politice care sustin modelul social european. Acesta a mentionat ca proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2008 si propunerea privind salariul minim pe economie nu vor permite Romaniei sa se integreze in UE si sa realizeze o munca decenta pentru toti cetatenii. In opinia sindicalistilor, proiectul de buget pe anul viitor va obliga salariatii sa suporte o crestere a fiscalitatii individuala, iar nivelul scazut de salarizare va accentua migratia fortei de munca. Sindicalistii Cartel Alfa sunt indignati si de propunerea Guvernului privind stabilirea la 500 de lei a salariului minim, desi in 2005 se angajase in fata Parlamentului ca va stabili, pentru 2008, un nivel minim de 654 lei - adica 40% din salariul mediu pe economie. Acestia cred ca proiectul de buget pe 2008 va fundamenta o politica profund antisociala, iar salariul minim pe economie propus de Guvern va spori numarul persoanelor aflate sub pragul de saracie si va duce la cresterea si mai accentuata a migratiei fortei de munca.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.