Din ianuarie 2008, in Marea Britanie vor fi interzise reclamele la diferitele marci de lapte praf pentru bebelusii sub sase luni. Firmele producatoare nu-si vor mai putea promova laptele praf la televizor, in ziare si reviste, ci numai in magazine si
Din ianuarie 2008, in Marea Britanie vor fi interzise reclamele la diferitele marci de lapte praf pentru bebelusii sub sase luni. Firmele producatoare nu-si vor mai putea promova laptele praf la televizor, in ziare si reviste, ci numai in magazine si reviste stiintifice. Prevederea mai stipuleaza ca reclamele nu pot contine fotografii sau texte prin care sa se compare laptele praf cu cel matern. "Guvernul britanic incearca astfel sa incurajeze alaptarea, care aduce beneficii atat mamei, cat si copilului", a declarat Dawn Primarolo, ministrul britanic al Sanatatii. Directiva urmeaza sa fie aplicata si in celelalte tari membre ale UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.