Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a transmis marti, catre Comisia Europeana, spre aprobare, cel de-al patrulea proiect de infrastructura de mediu care poate beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS),
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a transmis marti, catre Comisia Europeana, spre aprobare, cel de-al patrulea proiect de infrastructura de mediu care poate beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS), Axa Prioritara 1 „Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata ”. Acesta vizeaza extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Calarasi. Valoarea investitiei este de aproximativ 100 de milioane euro. Datorita acestui proiect, aproximativ 120.000 locuitori vor beneficia de servicii de apa si canalizare mai bune. Localitatile incluse in proiect sunt Calarasi, Lehliu Gara, Budesti, Oltenita, Fundulea, din judetul Calarasi, si orasul Urziceni din judetul Ialomita. Finalizarea investitiei este estimata pentru anul 2013. Sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%). Investitiile au in vedere extinderea si modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea si modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice de apa si canalizare.
Pentru acest sector vor fi finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitati la nivel regional si judetean. Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013. POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.