Peste 50 de cadre didactice din cadrul Grupului scolar "I. Gh. Duca" din Constanta au intrat ieri, timp de doua ore, in greva de avertisment. Profesorii protestatari fac parte din Federatia Educatiei Nationale, iar prin aceasta actiune doresc sa se a
Peste 50 de cadre didactice din cadrul Grupului scolar "I. Gh. Duca" din Constanta au intrat ieri, timp de doua ore, in greva de avertisment. Profesorii protestatari fac parte din Federatia Educatiei Nationale, iar prin aceasta actiune doresc sa se alature celorlalte cadre didactice din tara, care organizeaza greve de avertisment in perioada 19-23 noiembrie. Protestatarii sunt nemultumiti de refuzul guvernantilor de a negocia majorarile salariale pentru anul viitor inainte de aprobarea bugetului, de inexistenta unui contract colectiv de munca la nivel de ramura si de nerespectarea acordului incheiat intre organizatiile sindicale si Executiv in 2005, privind elaborarea unei legi a salarizarii care sa elimine discrepantele dintre categoriile de bugetari. De asemenea, sindicalistii cer Guvernului asigurarea fondurilor necesare pentru majorarea suplimentara de 10%, acordata de la 1 octombrie pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie aplicata pentru intreg personalul didactic. Ieri, in intervalul orar 12.00-14.00, profesorii de la "I. Gh. Duca" nu au predat, ci au intrat la ore doar pentru supravegherea elevilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.