Conducerea PD Iasi cere anularea licitatiei prin care va fi scos la vanzare pachetul majoritar de actiuni al producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, societate aflata in prezent in portofoliul AVAS.
Intr-un comunicat dat ieri publicitatii
Conducerea PD Iasi cere anularea licitatiei prin care va fi scos la vanzare pachetul majoritar de actiuni al producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, societate aflata in prezent in portofoliul AVAS.
Intr-un comunicat dat ieri publicitatii, conducerea PD Iasi arata ca vanzarea actiunilor, prin licitatie cu strigare, creeaza toate conditiile pentru un "tun imobiliar", iar acest lucru ar putea avea ca efect disparitia activitatii productive si inchiderea fabricii.
"Orice mafiot rus, orice smenar de terenuri care dispune de suficienti bani poate cumpara 53 la suta din aceasta bijuterie si s-o faca praf, in intregul sau.
Şeful Directiei de privatizare din AVAS se arata optimist in presa zilelor trecute, anticipand ca aceasta metoda de privatizare va putea aduce chiar si peste 100 milioane de euro. Valoarea data societatii Antibiotice de tranzactiile de la Bursa este de peste 250 milioane de euro. Numai valoarea celor 50 de hectare de teren, in zona cea mai fierbinte a dezvoltarii economice a Iasiului, depaseste jumatate din suma invocata", se arata in comunicatul semnat de senatorul Dan Carlan, seful organizatiei PD Iasi.
Carlan a subliniat ca o solutie fireasca pentru privatizarea Antibiotice ar fi atragerea unui partener de calibru din randul producatorilor mondiali de medicamente. Ieri, peste o suta de sindicalisti de la „Antibiotice” au protestat, pentru a treia zi consecutiv, in fata Prefecturii Iasi, cerand anularea licitatiei cu strigare, precum si posibilitatea de a negocia un acord social cu investitorii care vor prelua societatea.
Licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al producatorului de medicamente Antibiotice Iasi va avea loc in a doua jumatate a lunii ianuarie a anului viitor, a anuntat marti presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.