CFR SA va scoate la licitatie 4,1 hectare de teren, majoritatea in Capitala, pentru a-si plati o parte din datoriile de 600 milioane de lei catre Electrica. Terenurile, o adevarata “mina de aur” pentru investitorii imobiliari, se afla in
CFR SA va scoate la licitatie 4,1 hectare de teren, majoritatea in Capitala, pentru a-si plati o parte din datoriile de 600 milioane de lei catre Electrica. Terenurile, o adevarata “mina de aur” pentru investitorii imobiliari, se afla in zona Pasajul Lujerului, cartierul Militari - in vecinatatea strazilor Lujerului, Anghel Mihail si CET Grozavesti -, dar si långa strada Depoului din Ploiesti.
Suprafata care urmeaza sa fie scoasa la licitatie de CFR SA este foarte bine cotata pe piata imobiliara, daca tinem cont ca se invecineaza cu hipermarketul Cora si cu mall-ul Plaza Romania. Terenul de 38.881 metri patrati din zona Militari este compus din cinci loturi. “Primul lot de 5.738 mp se invecineaza in partea de nord cu un ansamblu de locuinte si strada Anghel Mihail, iar la vest si sud cu alte terenuri ale CFR SA. Al doilea lot, in suprafata de 1.954 mp, in nord, sud si est se invecineaza cu liniile de cale ferata, iar la vest, cu primul lot. Al treilea lot de 18.964 mp, in vest, nord si est se invecineaza cu linia CF, iar la sud, cu alte terenuri ale CFR SA. Al IV-lea lot, de 9.741 mp, se invecineaza cu hipermarketul Cora, iar la ve st cu alte terenuri ale CFR SA. Lotul cinci, de 2.484 mp, se invecineaza la vest cu strada Lujerului, iar la est, vest si sud, cu terenurile CFR SA”, se arata in nota de fundamentare privind oportunitatea incheierii contractului de vanzare a terenurilor.

Valoarea contabila a terenurilor nu sare de 50.000 de euro
Din suprafata initiala de circa 70.000 de metri patrati aprobati in luna septembrie pentru a fi valorificate de CFR SA, numai 3,8 hectare nu sunt grevate de sarcini. “Valoarea contabila a terenului aferent suprafetei de 38.881 de metri patrati este de 153.693,57 lei. Terenul in suprafata de 2.497 mp, situat in zona statiei CF Ploiesti Sud, are o valoare contabila de 9.651 lei”, se mai arata in nota de fundamentare. In luna iulie, CFR SA a angajat un evaluator care a recomandat valoarea de piata a terenului din zona Militari la 1.068 de euro/mp.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.