Nationala a incheiat campania de calificare la Euro 2008 cu cea mai clara victorie din aceste preliminarii, inregistrata in fata Albaniei, echipa care a avut o contributie importanta pentru Romania la aceasta calificare fara emotii. Trupa lui Otto Ba
Nationala a incheiat campania de calificare la Euro 2008 cu cea mai clara victorie din aceste preliminarii, inregistrata in fata Albaniei, echipa care a avut o contributie importanta pentru Romania la aceasta calificare fara emotii. Trupa lui Otto Baric a obtinut doua egaluri in fata Bulgariei, una dintre contracandidatele "tricolorilor", iar in celalalt meci direct, de la Tirana, nu ne-a pus mari probleme, presa albaneza acuzand atunci un blat. "Tricolorii", reveniti dupa mai bine de un an in Bucuresti, au tinut sa termine preliminariile cu o victorie care sa-i multumeasca pe suporteri, iar la acest scor s-a ajuns dupa un forcing de 20 de minute in repriza a doua, dar si din cauza neghiobiei oaspetilor, care, la un meci fara miza, au faultat grosolan, obligandu-l pe central sa scoata cartonase galbene si rosii pe banda rulanta. In cele din urma, Romania a acumulat 29 de puncte si si-a asigurat primul loc al grupei G, indiferent de rezultatul Olandei in Belarus, partida jucata aseara.
Dupa cum s-a jucat prima repriza, nimic nu lasa sa se intrevada un rezultat atat de categoric. Au fost putine faze de poarta, fiindca "tricolorii" au combinat extrem de greu in jumatatea adversa. Golul lui Dica a venit la prima actiune mai acatarii, centrarea excelenta a lui Cocis lasandu-l pe stelist in fata unei simple formalitati. Oaspetii au iesit si ei la joc, au avut o bara si cam asta a fost tot in prima parte. Nici dupa pauza nu parea sa se schimbe ceva, dar a venit golul lui Tamas, lovitura libera de la aproape 30 de metri foarte bine batuta, iar apoi albanezii avertizati in prima parte au inceput sa recidiveze si sa ia drumul vestiarelor, dar facand faulturi in careu, care le-au prilejuit lui Marica si lui Dica alte reusite. Niculae s-a razbunat pentru ratarile de sambata de la Sofia si si-a trecut in cont o dubla, astfel ca, in minutul 70, "tricolorii" s-au trezit cu 6-1 pe tabela si cu doi oameni mai mult pe teren. Probabil ca si-au dat seama ca e mult prea mult in fata celor care au scos Bulgaria din joc, asa ca au lasat-o mai moale, preferand sa plimbe mingea si sa astepte finalul jocului. Doar nou-intratii Bucur si Mazilu au mai creat ceva pericol, primul trimitand chiar in bara, dar s-a terminat 6-1, un rezultat care i-a satisfacut pe cei 15.000 de fani care au savurat apoi un foc de artificii, cel al calificarii. A fost un spectacol care a marcat, totodata, si ultimul meci pe Stadionul "National", a carui renovare, simbolica, a inceput chiar la finalul meciului, unul de la care au lipsit liderii echipei, Chivu si Mutu, ambii accidentati. De astazi, bucuria calificarii s-a terminat, incep emotiile pentru tragerea la sorti, programata pe 2 decembrie in Elvetia, "tricolorii" urmand sa-si afle adversarii de la Euro, competitia din vara anului viitor.
ROMANIA - ALBANIA 6-1 (1-0)
Au marcat: N. DICA 22, 71p, TAMAS 53, D. NICULAE 63, 66, MARICA 68p / KAPLLANI 64
Stadion: "National"; spectatori: 15.000.
ROMANIA: Lobont - Ogararu, Tamas (78 M. Constantin), D. Goian, Rat - Fl. Petre (64 G. Bucur), Margaritescu, Cocis - N. Dica, D. Niculae - Marica (74 Mazilu). Antrenor: Victor Piturca.
ALBANIA: Beqaj - Lila, Dede, Curri, Vangjeli (40 Kapllani) - K. Duro (78 Hyka), Lala, Bulku, Haxhi - Bogdani (83 Bakaj), Skela. Antrenor: Otto Baric.
Cartonase galbene: Marica (30) / Curri (30, 61), Dede (47, 70).
Cartonase rosii: Curri (61), Dede (70).
Au arbitrat: E. Trivkovic - Z. Novosel, Robertino Dujela - toti din Croatia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.