Primul va fi deschis in aprilie la SuceavaLider al pietei de mobilier din Romania, grupul Mobexpert intentioneaza sa deschida in 2008 alte patru hipermagazine, estimand ca investitia se va ridica la aproximativ opt milioane de euro. Potrivit presedin
Primul va fi deschis in aprilie la SuceavaLider al pietei de mobilier din Romania, grupul Mobexpert intentioneaza sa deschida in 2008 alte patru hipermagazine, estimand ca investitia se va ridica la aproximativ opt milioane de euro. Potrivit presedintelui si proprietarului grupului, Dan Şucu, hipermagazinele vor fi deschise in Suceava, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti si se vor desfasura pe suprafate cuprinse intre 6.000 si 11.000 mp.
Activand de peste 13 ani in domeniul productiei si comercializarii mobilei, Mobexpert va lansa incepand de anul viitor un nou concept de magazine de mobila si decoratiuni interioare, cu suprafete mai mici decat cele dezvoltate pana in prezent. Daca cele sase hipermagazine deschise pana in acest an au o suprafata medie de vanzare de 10.000 - 12.000 de metri patrati, grupul va opera si magazine cu suprafete de circa 6.000 de metri patrati.
Hipermagazinele din Suceava, Pitesti si Ploiesti se vor desfasura pe o suprafata de 6.000 mp, primul fiind deschis in Suceava in luna aprilie 2008, in timp ce hipermagazinul din Bucuresti va fi deschis in cadrul centrului comercial Sun Plaza din cartierul Berceni si va avea o suprafata de 11.000 de metri patrati.
Incluzand amenajarea constructiei si stocul de marfa, valoarea medie a investitiei intr-un hipermagazin Mobexpert variaza, potrivit Mediafax, intre 2,5 si 3 milioane de euro pentru unitatile cu o suprafata de 10.000-12.000 de metri patrati si de 1,5 - 2 milioane de euro in cazul celor cu suprafete de 6.000 de metri patrati.
"Incepand de anul viitor si pana in 2011, demersul nostru de consolidare a retelei regionale de magazine se va materializa prin deschiderea a patru hipermagazine pe an in Romania. Toate cele patru magazine care urmeaza sa fie deschise in 2008 vor fi dezvoltate in spatii inchiriate", a afirmat Şucu.Inca doua in Bulgaria si SerbiaIn ceea ce priveste obiectivele pe termen lung, presedintele Mobexpert a anuntat ca pana in 2011 intentioneaza sa ajunga la 26 de hipermagazine pe piata locala si in tarile din regiune. Investitia totala in extinderea retelei se va ridica la circa 50 de milioane de euro. Cel mai probabil, noile magazine vor fi deschise in spatii inchiriate, fata de cele sase unitati dezvoltate pana in prezent, care se afla in proprietatea Mobexpert.
"In afara granitelor Romaniei, vizam o retea de patru hipermagazine Mobexpert in Bulgaria si doua in Serbia, iar in Romania o retea de 20 de hipermagazine. Pe termen mai lung, luam in calcul si posibilitatea de a intra in pietele din Moldova si Ucraina", a adaugat Şucu, precizand ca grupul este deja prezent cu divizia de mobilier pentru birouri Mobexpert Office la Sofia si Belgrad.Favorizat de puterea de cumparare a populatieiPe segmentul comertului cu mobilier, grupul Mobexpert a inregistrat in primele 10 luni o crestere de 22% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. "Pana la sfarsitul lui 2007, estimam ca volumul vanzarilor va intregistra o crestere medie de 20% fata de 2006", a spus presedintele Mobexpert.
Mobexpert a revizuit in crestere estimarile legate de cifra de afaceri la nivel de grup pana la valoarea de 172-175 de milioane de euro, fata de prognoza initiala de 162-163 de milioane de euro. Planurile pentru 2008 vizeaza un avans al afacerilor cu aproximativ 15%, la 200 de milioane de euro, rezultatele fiind motivate de dezvoltarea sectorului imobiliar si de cresterea puterii de cumparare a populatiei.
"Un prim factor de influenta pozitiva asupra comertului cu mobilier pentru casa ar fi dezvoltarile accelerate din domeniul imobiliar de pe piata locala. Se construieste mult, oamenii se muta in case noi si au nevoie sa-si mobileze locuintele in stilul lor. Un al doilea factor de influenta este cresterea constanta a veniturilor populatiei si definirea tot mai neta a clasei medii", a mai spus Şucu.25% dintre titluri, listate la BVB anul viitorCu o cifra de afaceri de 150 milioane euro in 2006, valoare care include si rezultatele financiare ale retelei de mobila de lux Class Mob (aflata in prezent in proprietatea fostei sotii Camelia Şucu), Mobexpert are aproximativ 4.500 de angajati, dintre care peste 3.500 in fabrici. Grupul include 10 unitati de productie, cinci firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex, care este si proprietarul tuturor cladirilor din Romania ale grupului.
La sfarsitul anului trecut, Dan Şucu a incheiat o tranzactie prin care s-a angajat sa ii plateasca fostei sale sotii aproximativ 40 de milioane euro pentru participatiile detinute de aceasta la firmele din cadrul grupului Mobexpert, tranzactia fiind inclusa intr-un acord de partaj al bunurilor celor doi, in cadrul divortului. In urma operatiunii, Dan Şucu controleaza 100% din titlurile firmelor din grupul Mobexpert.
In luna aprilie, omul de afaceri a declarat ca intentioneaza sa vanda la bursa anul viitor 25% din titluri, pentru a rambursa creditul de 32 milioane euro de la Alpha Bank, contractat pentru a cumpara participatia fostei sale sotii la firmele din grup.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.