Manastirile din judetul Neamt au devenit adevarate refugii pentru diversi bolnavi psihic, care, deseori, se dovedesc a fi periculosi prin actele pe care le comit. In urma cu o saptamana, un fost profesor in varsta de 33 de ani, din Iasi, a incercat
Manastirile din judetul Neamt au devenit adevarate refugii pentru diversi bolnavi psihic, care, deseori, se dovedesc a fi periculosi prin actele pe care le comit. In urma cu o saptamana, un fost profesor in varsta de 33 de ani, din Iasi, a incercat sa se sinucida injunghiindu-se de cinci ori la rand cu un cutit, chiar intr-una din chiliile Manastirii Bisericani, in care fusese adapostit. Ancheta ulterioara a stabilit ca individul, Cristian Ionescu, suferea de grave afectiuni psihice. Dupa incident, autoritatile nemtene au efectuat controale in randul tuturor manastirilor din judet si au descoperit ca multe dintre ele adapostesc persoane bolnave psihic, care, in schimbul unui acoperis si al unui blid cu mancare, ii ajuta pe calugari la muncile derulate in cadrul sfintelor locasuri. La Manastirea Neamt sunt cazati trei barbati care ajuta la ingrijirea animalelor din gospodaria zootehnica si care, dupa cum s-a constatat, sufera de schizofrenie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.