Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ilie Banica, a declarat ca s-au depus toate eforturile pentru asigurarea posibilitatii ca un numar cat mai mare de romani aflati in strainatate sa poata sa isi exercite dreptul de vot in
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ilie Banica, a declarat ca s-au depus toate eforturile pentru asigurarea posibilitatii ca un numar cat mai mare de romani aflati in strainatate sa poata sa isi exercite dreptul de vot in conditii civilizate la alegerile si referendumul din 25 noiembrie, relateaza Rompres.
Banica nu a dorit sa comenteze declaratiile presedintelui Basescu, referitoare la organizarea 'catastrofala' a alegerilor europarlamentare si referendumului din 25 noiembrie in strainatate, dar a precizat ca "obiectivul numarul unu al MAE a fost asigurarea acestui drept legitim al romanilor aflati in strainatate".
La randul sau, directorul directiei "Romanii din strainatate" din MAE, Iulian Costache, a declarat ca in conditiile in care structura de personal a ministerului este limitata, la acest exercitiu electoral institutia va trimite cea mai mare echipa de suport tehnic pentru sectiile de votare din afara granitelor.
'Nu poti sa inventezi mai multe resurse umane decat cele pe care le ai la dispozitie, nu putem sa imprumutam oameni din alte parti', a afirmat Costache.
De asemenea, Ilie Banica a spus ca trebuie tinut cont si de faptul ca 'organizarea sectiilor de votare a trebuit sa fie facuta in colaborare cu autoritatile locale si de alta serie de elemente obiective care au limitat inevitabil posibilitatile de organizare'.
Purtatorul de cuvant a declarat ca numarul de cate 300.000 de buletine de vot pentru fiecare scrutin trimise la sectiile de votare din strainatate a fost stabilit in baza estimarilor misiunilor Romaniei si a evaluarii prin comparatie cu numarul votantilor la scrutinurile din 2004 si la referendumul din mai 2007 (aproximativ 75.000 de votanti).
Oficialul MAE i-a rugat pe cetatenii romani din strainatate sa se prezinte la vot din timp pentru evitarea aglomerarii la sectiile de vot in a doua parte a zilei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.