Peste 2,6 miliarde de oameni nu au acces la instalatii sanitare si conditii de igiena adecvate. Doua milioane de oameni mor anual din acest motiv, iar majoritatea victimelor sunt copii, arata un raport al World Toilet Organization, o structura care r
Peste 2,6 miliarde de oameni nu au acces la instalatii sanitare si conditii de igiena adecvate. Doua milioane de oameni mor anual din acest motiv, iar majoritatea victimelor sunt copii, arata un raport al World Toilet Organization, o structura care reglementeaza standardele sanitare. Aproape 1,8 milioane de oameni isi pierd viata in fiecare an din cauza bolilor diareice, cauzate de lipsa igienei, sustine un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Majoritatea deceselor sunt inregistrate in Asia si 90% dintre victime sunt copii sub varsta de 5 ani. Natiunile Unite au declarat 2008 "Anul Salubrizarii" si intentioneaza sa stranga fonduri pentru instalatii sanitare, pe care le vor distribui in tarile in curs de dezvoltare. "Sumele de care avem nevoie nu sunt exorbitante, dar beneficiile sunt imense", a declarat pentru Reuters Vanessa Tobin, reprezentant UNICEF.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.