Este foarte probabil ca, la summit-ul de la Bucuresti, sefii de stat si de guvern ai tarilor NATO sa anunte integrarea a trei state candidate (Macedonia, Croatia si Albania), nominalizate in cadrul summit-ului din toamna trecuta de la Riga. Ucraina s
Este foarte probabil ca, la summit-ul de la Bucuresti, sefii de stat si de guvern ai tarilor NATO sa anunte integrarea a trei state candidate (Macedonia, Croatia si Albania), nominalizate in cadrul summit-ului din toamna trecuta de la Riga. Ucraina si Georgia nu vor fi invitate sa adere la NATO in cadrul summit-ului care se va desfasura la Bucuresti, a declarat marti un oficial al Aliantei Nord-Atlantice, citat de agentia Itar-Tass in pagina electronica. Alianta va sprijini ambitiile euro-atlantice ale Ucrainei si Georgiei, dar nu le va acorda statutul de tari candidate, a aratat oficialul. Un alt dipomat NATO a declarat ca evenimentele de ultima ora din Georgia, reprimarea protestelor Opozitiei si decretarea starii de urgenta au anulat sansele acestei tari pentru integrarea in Alianta Nord-Atlantica in viitorul apropiat. In acest timp la Tbilisi, candidatul Opozitiei Levan Gachechiladze a insistat pentru normalizarea relatiilor cu Rusia, in paralel cu politica pro-occidentala a actualului Guvern. Oficialii de la Bruxelles au dezvaluit ca, oricum, principala tema pe agenda summit-ului NATO de la Bucuresti, din mai anul viitor, nu va fi extinderea, ci situatia din Afganistan, unde alianta se confrunta cu o lipsa de personal si echipamente militare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.