Bloggerul Iliescu mai are putin ragaz pana va fi chemat la audieri la Parchet. si, pentru ca ancheta e aproape finalizata, nu peste multa vreme dosarul Mineriada iunie '90 va ajunge in instanta.
Liderii unor asociatii de revolutionari au anunta
Bloggerul Iliescu mai are putin ragaz pana va fi chemat la audieri la Parchet. si, pentru ca ancheta e aproape finalizata, nu peste multa vreme dosarul Mineriada iunie '90 va ajunge in instanta.
Liderii unor asociatii de revolutionari au anuntat ieri ca, la ultima intalnire de la Parchetul General legata de dosarele Revolutiei si Mineriadei, procurorul Marius Iacob ar fi spus ca au fost audiate mai multe persoane in dosarul disjuns din Mineriada iunie '90 si ca va urma Ion Iliescu.
Intalnirea lunara a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, si reprezentanti ai societatii civile referitoare la urgentarea finalizarii cercetarilor in procesul Revolutiei anticomuniste din decembrie 1989 si in procesul Mineriadei din iunie 1990 impotriva societatii civile, partidelor istorice si presei independente a avut loc marti dupa-amiaza, la intalnire participand si Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de asociatiile de revolutionari. Potrivit acestuia, procurorul general a reconfirmat decizia Parchetului de a finaliza cu maxima celeritate cauzele dosarelor mentionate.
Peste cel mult o luna vor fi trimise in instanta dosarele referitoare la crimele din decembrie 1989 care au avut loc la Sibiu, Brasov, Targu-Mures si Cluj. Echipa condusa de generalul Dan Voinea a audiat pana in prezent circa 6.500 de persoane in legatura cu masacrul din decembrie 1989, se mai arata in comunicatul citat.
Delegatia societatii civile a fost formata din Teodor Maries - Asociatia 21 Decembrie 1989, Sorin Iliesiu - Alianta Civica, Cristinel Dumitrescu - AFDPR, avocat Antonie Popescu - Senior al Ligii Studentilor - 1990.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.