Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru a declarat, marti, la Satu Mare, ca PNL va trebui sa gaseasca, pana la sfarsitul acestui an, solutii ca sa-si asigure sustinere in Parlament si ca exista doar doua optiuni, sa treaca in opozitie sau sa negocieze un
Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru a declarat, marti, la Satu Mare, ca PNL va trebui sa gaseasca, pana la sfarsitul acestui an, solutii ca sa-si asigure sustinere in Parlament si ca exista doar doua optiuni, sa treaca in opozitie sau sa negocieze un parteneriat cu PSD. Tot ieri, presedintele Camerei Bogdan Olteanu (PNL) a declarat, la Buzau, ca personal nu crede ca o formula de guvernare PNL-PSD este posibila. "Cu siguranta se va intrevedea o alta axa de guvernare dupa alegerile parlamentare din 2008 pentru ca nu cred ca pe termen lung un singur partid va asigura guvernarea in Romania", a spus Olteanu. Pesedistii au respins teoria potrivit carora dupa euroalegeri vor intra la guvernare alaturi de PNL, apreciind ca singura sansa a liberalilor este de a trece in Opozitie. Mircea Geoana a mentionat ca aceste afirmatii sunt "speculatii", mentionand ca nu este interesat sa fie din nou ministru de Externe, ci prim-ministru sau presedinte al Romaniei. El a spus ca functia de ministru de Externe "e o trambulina importanta pentru un om politic", dar el a avut aceasta sansa si vrea sa-i lase pe altii mai tineri acum. "In planul meu de cariera si in plan personal nu ma gandesc la lucruri care le-am facut deja. Sunt deschis catre noi posibilitati, dar nu cea de la Externe. Ma intereseaza functia de prim-ministru si dupa aceea cea de presedinte. Noi aventuri, noi provocari", a spus Geoana. Liderul liberal-democrat Theodor Stolojan a declarat ca afirmatiile liberalului Paul Pacuraru referitoare la o eventuala "intelegere PSD-PNL, dupa europarlamentare, nu reprezinta o surpriza", Dinu Patriciu propunand acest lucru inca din 2004, dupa alegerile locale. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.