Profesorii botosaneni afiliati Sindicatului Invatamantului  Preuniversitar Botosani s-au aflat marti in greva japoneza. Ei s-au prezentat la ore, insa au purtat banderole albe in semn de protest fata de modul in care Guvernul trateaza revendicar
Profesorii botosaneni afiliati Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani s-au aflat marti in greva japoneza. Ei s-au prezentat la ore, insa au purtat banderole albe in semn de protest fata de modul in care Guvernul trateaza revendicarile lor. 22 dintre profesorii sindicatului au fost in greva refuzand chiar sa intre la cursuri din acelasi motiv. Actiunea de protest s-a desfasurat in intervalul orar 10.00-12.00, fiecare unitate de invatamant primind o adresa din partea sindicatului pentru a fi informati despre demararea protestelor in invatamant. Atat Institutia Prefectului, cat si Consiliul Judetean Botosani, dar si Inspectoratul scolar Botosani au fost anuntate despre protestele cadrelor didactice. Liderul SIP Botosani, Maria Tipirigan, a declarat ca protestul dascalilor inainte de adoptarea bugetului pe 2008 este binevenit. Peste 500 de cadre didactice din Suceava fac greva japoneza, toti fiind sindicalisti de la Federatia Educatiei Nationale. Cei mai multi dintre dascalii care au protestat fac parte din Sindicatul "Sf. Andrei" din Gura Humorului, afiliat la FEN, si majoritatea predau in scolile speciale. Greva japoneza este forma de protest pentru care au optat peste 80% dintre profesorii suceveni afiliati la FEN, care au fost consultati printr-un referendum cu privire la acest lucru.

Promisiuni
>> Majorari salariale
Cresterea salariilor pentru profesori va fi de 100% comparativ cu veniturile obtinute de acestia in anul 2004. Ministrul Cristian Adomnitei a afirmat acest lucru la intalnirea pe care a avut-o cu cadrele didactice din Vatra Dornei. "stiu ca salariile reprezinta o motivatie foarte importanta pentru dumneavoastra si nici eu, nici Guvernul pe care-l reprezint, nu suntem imuni la aceasta necesitate. Vom face toate eforturile in acest sens, iar negocierile cu sindicatele vor avea loc cat de curand", a spus ministrul Educatiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.