Dependenta de nicotina este conditionata genetic, arata un studiu publicat in ziarul german Die Welt. Cercetatori din Germania si SUA au tinut sub observatie 4.300 de fumatori si nefumatori si au ajuns la concluzia ca unele mutatii genetice cresc ris
Dependenta de nicotina este conditionata genetic, arata un studiu publicat in ziarul german Die Welt. Cercetatori din Germania si SUA au tinut sub observatie 4.300 de fumatori si nefumatori si au ajuns la concluzia ca unele mutatii genetice cresc riscul de a deveni dependent de tigara. Dependenta de nicotina este conditionata genetic in 75% din cazuri si doar in 25% dintre cazuri este vorba despre stres si exemplul negativ al celor din jur. Studiul efectuat de Universitatile Bonn si Harvard insista pe doua gene implicate in dependenta de nicotina: gena TPH1 si gena TPH2. Mutatiile genei TPH1 determina o dependenta puternica, de aceea fumatorul renunta foarte greu la tigara. Iar mutatiile genei TPH2 sunt implicate in aparitia dependentei de tigara inca din adolescenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.