EXCLUSIV
Bucuria calificarii echipei nationale  la turneul final al Campionatului European a trecut, dar problemele de fond ale fotbalului nostru raman


DEZIDERAT.Una dintre preocuparile selectionerului Victor Piturca
EXCLUSIV
Bucuria calificarii echipei nationale  la turneul final al Campionatului European a trecut, dar problemele de fond ale fotbalului nostru raman


DEZIDERAT.Una dintre preocuparile selectionerului Victor Piturca este largirea bazei de selectie pentru echipa nationala. Un deziderat ramas nerezolvat in campionatul intern, la care subscriu si ceilalti tehnicieni din Divizia A si conducatorii de cluburi. Cum marea majoritate a formatiilor din prima liga au loturi numeroase , pentru a aface fata competitiei, iar pe foaia de joc sunt trecuti doar 18 jucatori, ceilalti, sariti din schema, se pregatesc in dorul lelii, sau sunt trimisi la echipele satelit, din ligile inferioare. Cazuri elocvente in care fotbalisti de la Dinamo, mai ales, Steaua sau Politehnica Timisoara au evoluat la echipele satelit sunt extrem de numeroase.

SCHIMBARE. Din pacate pentru jucatori si pentru echipe fara randamentul scontat. Rezerve la primele echipe, fotbalistii veniti drept mari vedete in esalonul secund au dezamagit in evolutiile lor. Au sarit coarda, cum spun fotbalistii, pentru a se feri de eventuale accidentari. In aceste conditii, nemultumiti de turnura pe care au luat-o lucrurile, conducatorii fotbalului au de gand sa faca schimbari importante. Cel mai nimerit prilej va fi Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, din 12 decembrie 2007. Atunci se va discuta ca, din campionatul 2008-2009 sa se reinfiinteze campionatul de tineret sperante, unde sa poataa sa joace, in deschiderea meciurilor echipelor mari,fotbalistii care nu au loc la prima echipa. In aceste conditii, din prima serie a Diviziei B va disparea Dinamo 2, echipa antrenata actualmente de Cornel Talnar, care a avut un start foarte greu, dar a reusit sa cistige in ultima vreme 25 de puncte. Intr-o situatie similara se afla in seria a doua, Politehnica 2 Timisoara, formatia lui Iosif Rotariu folosind de multe ori cite 5,6 jucatori de la echipa mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.