Moneda nationala a coborat, pentru a noua oara in ultimele saptamani, la un nou minim al anului, la aproape 3,54 lei/ euro. Banca Nationala a Romaniei a afisat ieri un curs de referinta de 3,5393 lei/euro, iar analistii bancari leaga "pofta" de apre
Moneda nationala a coborat, pentru a noua oara in ultimele saptamani, la un nou minim al anului, la aproape 3,54 lei/ euro. Banca Nationala a Romaniei a afisat ieri un curs de referinta de 3,5393 lei/euro, iar analistii bancari leaga "pofta" de apreciere a euro de temerile mediului de afaceri fata de investitiile riscante. Practic, mai toate monedele nationale ale tarilor din zona s-au depreciat fata de euro, din aceleasi motive. Reamintim ca, dupa ani de zile de apreciere, moneda noastra nationala a ajuns la un maxim istoric de 3,11 lei/euro in 2 iulie 2007 (de la peste 41.200 lei/euro in septembrie 2004). Analistii prevad un curs de circa 3,60 lei/euro in 2008.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.