Sase indivizi arestati pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals au cerut instantei sa ii puna in libertate, insa le-a fost refuzat
Sase indivizi arestati pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals au cerut instantei sa ii puna in libertate, insa le-a fost refuzata solicitarea. Avocatii lor au incercat sa ii scoata de dupa gratii cu argumentele clasice precum ca inculpatii nu prezinta pericol social si ca nu mai subzista temeiurile care au dus la incarcerarea lor, dar fara succes. si magistratii Curtii de Apel au respins recursul la prelungirea arestarii, iar decizia de a-i tine la "racoare" este definitiva. Potrivit procurorilor, Ion Ciolan, Mihai Narcis Negoita, Remus Cornel Bustiuc, Chiosea Stelica, Denis Mutalap si Mihai-Matanie Ciprian s-au inteles sa racoleze oameni si sa ii convinga sa insele mai multe banci. In perioada ianuarie 2006 si pana in prezent, Ciolan a agatat cateva persoane fara ocupatie din Mangalia si comunele limitrofe, pe care le-au convins sa incheie contracte de creditare la anumite banci, in baza unor documente false. Negoita completa actele cu date nereale si se dadea drept patronul firmelor false la care erau "angajati" complicii. "Creierul" afacerii a fost Bustiuc, care a racolat direct oamenii si a falsificat toate documentele pe calculator. Chiosea a convins persoanele ce luau credite sa intre in afacere, in schimbul unor sume de bani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.