Oamenii de stiinta au reusit sa transforme celule cutanate in celule stem, deschizand astfel calea pentru noi tratamente impotriva cancerului, diabetului sau maladiei Alzheimer. Aceasta descoperire, facuta simultan de o echipa japoneza si una america
Oamenii de stiinta au reusit sa transforme celule cutanate in celule stem, deschizand astfel calea pentru noi tratamente impotriva cancerului, diabetului sau maladiei Alzheimer. Aceasta descoperire, facuta simultan de o echipa japoneza si una americana, permite obtinerea de celule stem fara a distruge embrioni, in conditiile in care aceasta era tema unei ample dezbateri etice, in special in Statele Unite.
Celulele stem sunt considerate un posibil panaceu, iar cercetatorii cred ca ele reprezinta viitorul in tratarea bolilor cele mai devastatoare si cu cea mai mare mortalitate, pentru ca au potentialul de a evolua in 220 de tipuri diferite de celule.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.