Continuarea procesului de depreciere a monedei nationale pana la o rata de schimb de 3,5 lei/euro nu ar fi un lucru rau, deoarece ar sprijini activitatea exportatorilor si ar reduce nivelul importurilor, a afirmat ieri la Bacau premierul Calin Popesc
Continuarea procesului de depreciere a monedei nationale pana la o rata de schimb de 3,5 lei/euro nu ar fi un lucru rau, deoarece ar sprijini activitatea exportatorilor si ar reduce nivelul importurilor, a afirmat ieri la Bacau premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax. El a apreciat ca actualul nivel al leului fata de moneda europeana este cel real in raport cu situatia economiei romanesti. "Cand aveam 3,1-3,2 lei pentru un euro, era un curs cu totul supraevaluat, fara legatura cu realitatea economica a Romaniei. Cred ca nu este un lucru rau ca acest curs sa ajunga la 3,5 lei pentru un euro, deoarece aceasta va ajuta in buna masura exportatorii si va pune frana la anumite importuri", a spus Tariceanu. Cursul de referinta anuntat marti de BNR a atins un nou maxim al ultimului an, de 3,4948 lei/euro, fata de rata de 3,4833, publicata luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.