Angajatii care au suferit, in timpul serviciului sau in legatura cu acesta, un prejudiciu material din culpa angajatorilor pot primi daune morale in cadrul litigiilor de munca, doar daca acestea sunt prevazute expres in contractul individual de munca
Angajatii care au suferit, in timpul serviciului sau in legatura cu acesta, un prejudiciu material din culpa angajatorilor pot primi daune morale in cadrul litigiilor de munca, doar daca acestea sunt prevazute expres in contractul individual de munca sau contractul colectiv. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 763 din 12 noiembrie 2007. Inalta Curte de Casatie sI Justitie s-a intrunit pentru a examina recursul in intresul legii, declarat de procurorul general, cu privire la aplicarea dispozitiilor art. 269 alin. (1) din Codul Muncii, in legatura cu daunele morale pretinse de salariati in cadrul litigiilor de munca referitoare la atragerea raspunderii materiale a angajatilor.
Acestea, au deliberat asupra recursului in interesul legii si au constatat ca in practica instantelor judecatoresti nu exista un punct de vedere unitar privind aplicarea acestui aliniat din Codul Muncii.Decizia prevede ca "daunele morale pot fi acordate salariatilor numai in cazul in care legea, contractul colectiv de munca sau contractul individual de munca cuprinde clauze exprese in acest sens".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.