Ultimele sperante ale sportului romanesc de a obtine o medalie mondiala in acest an intr-o proba olimpica se leaga de reprezentativa feminina de handbal pregatita de Gheorghe Tadici (foto) si Dumitru Musi, care va participa luna viitoare la turneul f
Ultimele sperante ale sportului romanesc de a obtine o medalie mondiala in acest an intr-o proba olimpica se leaga de reprezentativa feminina de handbal pregatita de Gheorghe Tadici (foto) si Dumitru Musi, care va participa luna viitoare la turneul final din Franta. Astfel, dupa un sezon preolimpic jenant, poate cel mai slab din istorie, in care mai toti olimpicii nostri au dezamagit la turneele finale, handbalistele tricolore au sansa, peste o saptamana, sa incerce sa salveze blazonul sportului autohton. Cotate printre favorite la podiumul mondial si implicit la calificarea pentru JO 2008, handbalistele tricolore se pregatesc intens, de cateva zile, la Cluj si asteapta cu nerabdare sa treaca si peste ultimul test oficial, "Trofeul Carpati", programat sa se desfasoare in perioada 23-25 noiembrie.
Dornici sa obtina biletele pentru JO 2008 inca de la Mondialele din Franta, antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au apelat la toata crema handbalului feminin romanesc si au convocat la ultima actiune a lotului tricolor toate jucatoarele de valoare valide. Si cum la traditionalul turneu international "Trofeul Carpati", care se va derula in acest weekend, reprezentativa Romaniei va da ochi cu Spania si Croatia (n.n. - Congo si-a anuntat neparticiparea din motive financiare, locul vacant fiind preluat de selectionata Romania B), cei doi tehnicieni spera ca evolutiile de la Cluj sa-i elucideze asupra numelor celor care vor face deplasarea in Franta. Din pacate, accidentarile au dat mari batai de cap in ultima vreme staff-ului tehnic roman, doua dintre cele mai valoroase extreme din lume, Valentina Elisei-Ardean si Cristina Varzaru, fiind inapte pentru meciurile din prima faza a Mondialelor. Trecand cu greu peste aceste probleme medicale, la care s-a mai adaugat si razboiul dintre "U" Jolidon Cluj si Carmen Amariei-Lungu, care a atras, din pacate, suspendarea sportivei pe doi ani, cei doi antrenori se vor baza in principal pe "scheletul" supercampioanei Europei, Oltchim Rm. Valcea, dar si pe aportul unor "straniere", in frunte cu Aurelia Bradeanu si Simona Gogarla.
Pe de alta parte, din ce in ce mai multe voci afirma in ultima vreme ca la Mondialele din Franta isi va face aparitia, surprinzator, si redutabila grupare a Danemarcei, care a ratat calificarea la turneul final, dar care ar putea beneficia de forfait-ul previzibil al Congo sau al Republicii Dominicane. Conform IHF, cele doua selectionate ar putea absenta din Franta din motive financiare, astfel ca, traseul Romaniei spre o medalie mondiala si implicit spre JO 2008 devine mult mai dificil, Danemarca fiind campioana olimpica en-titre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.