Ministrul italian de Interne Giuliano Amato nu doreste modificarea legislatiei europene privind libera circulatie a persoanelor si nici expulzari in masa ale unor cetateni comunitari, se arata intr-un comunicat remis de catre Ambasada Republicii Ital
Ministrul italian de Interne Giuliano Amato nu doreste modificarea legislatiei europene privind libera circulatie a persoanelor si nici expulzari in masa ale unor cetateni comunitari, se arata intr-un comunicat remis de catre Ambasada Republicii Italiene la Bucuresti. In document se precizeaza ca interviurile lui Amato au dat nastere unor neintelegeri pe care ministrul doreste sa le clarifice. Acesta a clarificat faptul ca "in situatia deplasarii nu numai a catorva cetateni, ci a zeci de mii de persoane, este necesara o administrare cooperatoare a acestui flux pentru care in prezent Uniunea nu are uneltele potrivite". Giuliano Amato a declarat ca aceasta administrare comuna a fluxului migrator intern "nu are legatura" cu tratatul Schengen. "Ministrul Amato a dezmintit hotarat ipoteza conform careia Italia doreste sa aiba loc expulzari in masa a cetatenilor comunitari, subliniind ca «Italia este profund inradacinata in principiile Statului de drept iar decretul nostru prevede ca expulzarea cetatenilor comunitari sa se desfasoare in limitele Constitutiei noastre si ale directivei UE»", se mai arata in comunicat. Ambasada Italiei aminteste si "angajamentul extraordinar facut de ministrul Amato in vederea favorizarii intrarii Romaniei in Uniunea Europeana" si relatiile de colaborare intre autoritatile romane si cele peninsulare.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.