Locuintele municipalitatii giurgiuvene sunt ocupate de ani si ani de zile de persoane care refuza sa-si plateasca obligatile financiare catre asociatiile de locatari. Din cauza datoriilor lor la utilitati, de sute de milioane de lei, an de an, giurgi
Locuintele municipalitatii giurgiuvene sunt ocupate de ani si ani de zile de persoane care refuza sa-si plateasca obligatile financiare catre asociatiile de locatari. Din cauza datoriilor lor la utilitati, de sute de milioane de lei, an de an, giurgiuvenii de rand buni-platnici raman fara caldura. Este cazul Asociatiei de locatari nr.11, din Giurgiu, unde din cauza unui numar de zece chiriasi « protejati » de Primarie, peste 1250 de giurgiuveni nu au caldura in apartamente.


Sunt favorizati pentru ca ei au apartamente primite gratuit de la Primarie. Au utilitati pentru care nu au mai platit de ani si ani de zile. Din cauza datoriilor de zeci sau chiar sute de milioane de lei la asociatiile de proprietari, mii de alti giurgiuveni bun-platnici nu primesc caldura. Este vorba de cei care se bucura de sprijinul comunitatii, prin intermediul Primariei Giurgiu, care le ofera toate facilitatile enumerate mai sus. Culmea ironiei este ca in cele mai multe cazuri, desi au surse de venit, dau dovada de o nepasare crasa cand e vorba sa isi achite datoriile. Printre ei se afla si 10 angajati din Primaria Giurgiu si din alte structuri aflate in subordinea acesteia, chiriasi in blocurile 107, 208 si 212, din cartierul giurgiuvean Tineretului. Acestia au datorii de circa 650 de milioane de lei vechi la intretinere. Cat despre norocosii protejati de Primaria Giurgiu, acestia nici pe departe nu se gandesc la asa ceva, ci, dimpotriva, dupa ne-au spus reprezentantii Asociatiei nr.11, zi de zi chefuiesc si fac gratare cu care aburesc geamurile celorlalti locatari condamnati sa stea in ger, asa cum aburesc si autoritatile.


PRIMARUL E IN CAMPANIE. Elena Nistor (foto), presedintele Asociatiei de locatari nr. 11, la care sunt arondate aceste blocuri, ne-a declarat ca acestia ignora pur si simplu aceste datorii vechi de ani de zile, sfidandu-i pe ceilalti locatari doar pentru simplu fapt ca se bucura de protectia celor de la primarie. Femeia se plange ca in ciuda faptului ca a primit castig de cauza in instanta in procesele intentate datornicilor, nu a putut proceda la evacuarea acestora, deoarece intreptatit in acest sens este chiar proprietarul, in speta Primaria Giurgiu. « Am solicitat sa intru in audienta la primar in nenumarate randuri, dar mi s-a spus ca nu mai tine audientele pentru ca este in campanie electorala », spune Elena Nistor.


Lista datornicilor «celebri» (la 30 septembrie a.c.) 1.Ioana Capatana : 134.400.000 lei  vechi
2.Mihai Puscasu: 89.770.900 lei
3.Ion Stan: 82.290.000 ei
4.Paulina Mihai : 71.067.000 lei
5.Marin Lita : 70.720.000 lei
6.Rada Voinea :47.020.000 lei
7.Florica State: 38.069.000 lei
8.Maria Stamate: 28.327.000 lei
9.Pandele Burlacu: 27.780.000 lei
10.Alexandru Serbanescu : 26.942.000 lei   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.