Sporturile de iarna revin la Eurosport prin transmisiile Cupei Mondiale, unde-i vom putea urmari si pe reprezentantii nostri. Chiar daca nu se numara printre favoriti, ei au plecat la pregatiri in Suedia impreuna cu staff-ul tehnic. Biatlonista Tofal
Sporturile de iarna revin la Eurosport prin transmisiile Cupei Mondiale, unde-i vom putea urmari si pe reprezentantii nostri. Chiar daca nu se numara printre favoriti, ei au plecat la pregatiri in Suedia impreuna cu staff-ul tehnic. Biatlonista Tofalvi Eva a participat alaturi de colege si de sportive din sase tari la Cupa Europei, organizata la Rasnov, impunandu-se in toate cele patru concursuri. Acum, la 28 de ani, ea si-a propus sa imbunatateasca performantele din sezonul trecut, cand a ocupat locurile 15 la Holmenkollen, 18 si 19 la Pokliuka, clasandu-se in final pe pozitia 52 in ierarhia Cupei Mondiale. Prima competitie importanta din noul sezon va debuta la 23 noiembrie la Geilo-Norvegia, urmata de cele de la Thorsby-Suedia, ambele in Cupa Europei, Kontiolahti-Finlanda, Hochfielzen-Austria si Pokliuka-Slovenia, toate in Cupa Mondiala. Alaturi de Tofalvi, vor mai evolua tinerele Dana Plotogea-25 ani, Alexandra Rusu-23, Mihaela Purdea-23 si mezina Szocs Emoke-20. Sportivele sunt antrenate de Gheorghe Staicu si Karl Heinz Wolf. Schiorii s-au pregatit timp de trei saptamani in Austria, pe ghetarul de la Dachstein, sub atenta supraveghere a tehnicienilor Florin Cristea, Daniel Borca si Ion Poponeci. Au urmat antrenamentele la Obertiliach si Manitz, in aceeasi tara. Lotul schiorilor fondisti este compus din veteranul de 35 de ani Antal Zsolt, Laszlo Peter-20, Paul Pepene-18, Mihai Acostachenie-23 si Gyorgy Monika-27. La alpin sunt surorile Sandra si Bianca Narea, de 19 si, respectiv, 21 ani, Iulia Craciun-19, Miklos Edith-18, Ion Nan-25 si Bogdan Olaru-18. Si ei vor incepe cu prezentele la Cupa Europei, dupa care vor merge la concursurile din calendarul Cupei Mondiale de pe continentul nostru. Secretarul general Constantin Arghiropol aprecia ca, gratie sprijinului Federatiei Internationale, infrastructura din tara noastra se va imbunatati considerabil in urmatorii ani, iar sportivii seniori si juniori vor avea conditii excelente de pregatire. Pana la definitivarea lucrarilor nu vor fi neglijate cantonamentele in strainatate si participarile la marile competitii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.