Presedintele Traian Basescu este de parere ca Romania se confrunta in prezent cu o imagine proasta in exterior din cauza a doua categorii: politicienii si infractorii, relateaza Rompres.
''Avem doua categorii ce creaza imagine proasta in exterio
Presedintele Traian Basescu este de parere ca Romania se confrunta in prezent cu o imagine proasta in exterior din cauza a doua categorii: politicienii si infractorii, relateaza Rompres.
''Avem doua categorii ce creaza imagine proasta in exterior: politicienii si infractorii. Nici una dintre ele, prin actiunile lor, nu-i reprezinta pe romani. Dar poporul roman nu se simte caracterizat nici de infractiunile facute de micii criminali, nici de neregulile facute de parlamentari sau guvernanti. O prezenta masiva pe 25 noiembrie la europarlamentare si la referendum ar arata o natiune responsabila, matura, care stie ce vrea: sa schimbe clasa politica si sa trimita in Europa politicieni valorosi prin votul la europarlamentare. Romanii ii pot salva pe politicieni'', a spus Basescu, intr-o emisiune radio.
Seful statului a afirmat ca exista in prezent o adevarata campanie mediatica legata de infractiunile pe care unii romanii le comit in Italia, Spania, Franta.
''Iata ca si Elvetia pregateste masuri care vizeaza, printre altele, infractorii romani. Acest lucru ne-a facut deservicii majore de imagine a tarii, desi 99 la suta dintre romani nu au nicio vina, sunt oameni seriosi, cinstiti, care muncesc. Mai avem o alta componenta a imaginii proaste a Romaniei, generata de ceea ce face Guvernul. Declaratii de genul facem lagare, actiunile lui Chiuariu de a incerca sa desfiinteze DNA pentru ca il vizeaza si pe el, modificarile la Codul de Procedura Penala aduse de Parlament, toate au creat o imagine proasta atat guvernantilor, cat si romanilor in general, prin actiunile acelor romani infractori din Europa care sunt mereu pe toate televiziunile si ziarele din Occident'', a afirmat presedintele.
Presedintele a spus ca un eventual esec al referendumului nu are de ce sa-l considere ca fiind unul personal, ''pentru ca acest referendum este facut pentru romani''.
''Daca va fi un esec, va fi al meu in masura in care si eu fac parte din cei 22 milioane romani care vor schimbarea clasei politice, vor sa aiba incredere in ea, vor sa aiba o clasa politica ce lucreaza pentru ei, nu pentru ea. Si eu voi vota alaturi de toti romanii pentru introducerea votului uninominal ca singura solutie de curatare rapida a clasei politice'', a mentionat presedintele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.