Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) a platit, de la 1 ianuarie pana la 20 noiembrie, 234.810 euro pentru pacientii care au beneficiat de tratamente in strainatate in baza formularului E 112. Acesti bani au fost returnati celor 14 pacient
Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) a platit, de la 1 ianuarie pana la 20 noiembrie, 234.810 euro pentru pacientii care au beneficiat de tratamente in strainatate in baza formularului E 112. Acesti bani au fost returnati celor 14 pacienti care s-au intors pana in prezent din state membre UE si care au avut nevoie de continuarea tratamentelor incepute in tara. Pacientii au necesitat tratamente pentru tumori cu diferite localizari, leucemie, dializa, limfoame, chimioterapie, a aratat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS. Formularul E 112 poate fi utilizat de toti romanii asigurati. Acestia beneficiaza de tratamente in strainatate, cu conditia ca tratamentul respectiv sa se efectueze in mod normal si in Romania. Formularul poate fi completat de pacient inainte de plecarea in strainatate sau la intoarcerea in tara. Conditia pentru a-i fi returnati banii cheltuiti pe tratament in tarile membre UE este ca dosarele depuse la Casele de Asigurari de care apartin sa fie complete (formularul si dovezile efectuarii tratamentului).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.