Asociatia bancilor private din Germania (BDB) sustine decizia Bancii Central Europene (BCE) de a mentine dobanda de referinta la nivelul de 4%, intrucat eventuale majorari ar creste riscul asupra economiei, se arata intr-un raport al BDB, citat de Re
Asociatia bancilor private din Germania (BDB) sustine decizia Bancii Central Europene (BCE) de a mentine dobanda de referinta la nivelul de 4%, intrucat eventuale majorari ar creste riscul asupra economiei, se arata intr-un raport al BDB, citat de Reuters. Accelerarea inflatiei peste nivelul de 2% tintit de BCE si cresterea masei monetare sustin o majorare viitoare a dobanzii de referinta pentru zona euro doar daca sunt privite separat, se mentioneaza in raportul BDB.
Majorarea ratei dobanzii ar duce la continuarea aprecierii monedei unice europene si la intensificarea riscurilor asupra economiei, dar si la neincredere pe pietele financiare, considera reprezentantii bancilor germane, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.