Solutia pentru revigorarea economiei romanesti este intoarcerea specialistilor din strainatate. Aceasta este concluzia care se poate trage in urma afirmatiilor facute ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu in fata conducerii companiei Aerostar Bac
Solutia pentru revigorarea economiei romanesti este intoarcerea specialistilor din strainatate. Aceasta este concluzia care se poate trage in urma afirmatiilor facute ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu in fata conducerii companiei Aerostar Bacau. Aratand ca experienta muncitorilor romani, printre care si specialisti in domeniul aeronautic, poate stimula activitatea societatii, premierul a recomandat conducerii companiei si autoritatilor locale sa convinga macar o parte dintre localnicii din Bacau plecati la munca in Italia sa revina in tara.
"Aveti 50.000 de specialisti care lucreaza la Torino. Macar 10.000 de muncitori poate tot revin la Bacau, pentru a ajuta economia, inclusiv compania Aerostar", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Sustinand ca "are datoria" sa promoveze companii importante din industria romaneasca, prin care sunt sprijinite si intreprinderile mici si mijlocii, premierul a afirmat ca "orice economie puternica se bazeaza pe niste campioni ai industriei, firme cu forta, locomotive in economie, care contribuie si la dezvoltarea IMM-urilor". El a mai aratat ca lucrarile de modernizare a pistei aeroportului din Bacau vor fi sustinute anul viitor cu fonduri guvernamentale, studiul de fezabilitate fiind deja elaborat.
In primele noua luni ale anului in curs, Aerostar Bacau a realizat o cifra de afaceri de 77,39 milioane lei (23,45 milioane euro), cu 4,27% mai putin fata de perioada similara a anului trecut. Profitul net a fost anul acesta de peste doua ori mai mic decat in intervalul ianuarie-septembrie 2006, ajungand de la 7,5 milioane lei la 3,34 milioane lei (1 milion euro). Veniturile totale ale Aerostar s-au ridicat in primele noua luni ale acestui an la 93,92 milioane lei (28,46 milioane euro), in timp ce cheltuielile au atins nivelul de 90,57 milioane lei (27,27 milioane euro).
Cea mai mare parte a cifrei de afaceri a fost generata de reparatiile de avioane si motoare militare, restul fiind asigurat de sisteme defensive terestre, reparatii de aeronave civile, constructia de avioane, productia de butelii GPL, precum si de realizarea de echipamente electronice si piese pentru aeronave.
Compania este controlata in proportie de 71% de Iarom Bucuresti, printre actionari numarandu-se si SIF Moldova, cu 11,21% din titluri, precum si o serie de firme si persoane fizice. Anul acesta si-a propus o cifra de afaceri de 131,5 mil. lei si un profit brut de 10,17 mil. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.