Romania este tara cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa, sustin reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata de RealitateaTV. Ultimele date ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului arata ca cei mai multi cop
Romania este tara cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa, sustin reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata de RealitateaTV. Ultimele date ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului arata ca cei mai multi copii romani cu varste sub cinci ani mor in maternitati si spitale. Dintre copiii care au decedat anul trecut, 73% au murit in spital. Fata de 2005, numarul deceselor in spitale si maternitati a crescut in 2006. Fata de celelalte tari, raportul ANPC prezinta o pondere mare si a deceselor infantile la domiciliu. In cazul a 22% dintre copiii morti in 2006, decesele au fost constatate acasa. In peste 37% dintre aceste cazuri, familia nu s-a adresat medicului atunci cand copilul s-a imbolnavit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.