Dezvalurile publicate de ieri de ziarul 'Gardianul>> cu privire la contractele in valoare de 200 de milioane de euro ce vor fi acordate in aceasta iarna pentru deszapeziri au produs o adevarata furtuna la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri
Dezvalurile publicate de ieri de ziarul 'Gardianul>> cu privire la contractele in valoare de 200 de milioane de euro ce vor fi acordate in aceasta iarna pentru deszapeziri au produs o adevarata furtuna la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Ieri, inainte de conferinta de presa organizata de ministrul transporturilor, Ludovic Orban, sefii de la Drumuri au modificat valoarea estimata a contractelor din nota oficiala privind „stadiul derularii procedurilor de achizitie publica de servicii pentru activitatile de deszapezire 2007-2008“. Mai precis, valoarea contractelor a fost 'masluita>> de ochii presei (sau poate a ministrului?) in sensul reducerii valorilor prevazute initial. Cu toate acestea, in timpul conferintei, reprezentantii CNADNR au refuzat sa precizeze valoarea fondurilor alocate pentru deszapezire in sezonul rece 2007-2008.

Dupa conferinta, directorul adjunct al CNADNR, Cristian Duica, a anuntat, ieri, ca in perioada decembrie 2007 - martie 2008 vor fi alocate peste 380 milioane de lei (110 milioane de euro) pentru intretinerea pe timp de iarna a drumurilor nation ale, adica putin peste jumatate din suma prevazuta deja in contractele licitate. Este cert ca adevarata suma care va fi dirijata catre firme private pentru contractele de deszapezire o va afla, probabil, doar Curtea de Conturi, in cazul in care va face vreun control al cheltuirii banului public in CNADNR.

In prezent, au fost incheiate licitatiile pentru deszapeziri la cele sapte regionale ale CNADNR, pentru 44 sectoare de drum.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.