Sindicalistii acuza Guvernul si partidele politice ca stimuleaza evaziunea fiscala prin mentinerea angajatilor la nivelul salariului minim.

Romanii care vor suferi accidente la locul de munca vor fi nevoiti sa se descurce singuri sau sa s
Sindicalistii acuza Guvernul si partidele politice ca stimuleaza evaziunea fiscala prin mentinerea angajatilor la nivelul salariului minim.

Romanii care vor suferi accidente la locul de munca vor fi nevoiti sa se descurce singuri sau sa stea la mila angajatorului pentru a beneficia de ingrijire medicala, sustin liderii sindicali. Acestia condamna Guvernul pentru decizia de a reduce contributiile la Fondul pentru accidente de munca si boli profesionale de la 0,5%, cat este in prezent, la 0,04%. Potrivit reprezentantilor CNS „Cartel ALFA“, modificarea propusa de proiectul de buget pentru anul 2008 va duce practic la anihilarea fondurilor destinate accidentelor profesionale si va arunca pe umerii angajatilor intreaga responsabilitate financiara pe care o implica un accident de munca. „Daca o persoana care a suferit un accident de munca si a fost, spre exemplu, arsa pe o anumita suprafata din corp, aceasta va intra in concediul legal de recuperare. Peste cinci luni de zile insa, cand trebuie sa i se faca transplant de piele sau grefa, el nu mai intra in regim medical de urgenta, ci in costuri care nu mai sunt prevazute de sistemul de si guranta de sanatate. In momentul respectiv, transplantul va fi suportat ori de el, daca isi permite acest lucru, ori de intreprindere, daca aceasta poate acoperi costurile, pentru ca nu toate intreprinderile care au accidentati au si resursele financiare sa suporte aceste cheltuieli“, a declarat presedintele CNS „Cartel ALFA“, Bogdan Hossu. Acesta a precizat ca sistemul de risc profesional a fost creat tocmai pentru ca toata lumea sa poata beneficia de sprijin in cazul unui accident de munca, chiar daca acesta nu i se intampla fiecarui angajat. „Potrivit proiectului de buget, contributiile pentru acest fond vor fi transferate cu prioritate in buzunarul individului, ori in buzunarul angajatorului, ceea ce va mari enorm costurile, adica acestea se vor inzeci sau insuti. Automat riscurile se mediaza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.