Ministerul Transporturilor ia in calcul rezilierea contractului intre Compania Nationala de Cai Ferate (CNCF) CFR SA si Clubul de Fotbal CFR Ecomax Cluj SA, finantat de Paszkany Zoltan Arpad, in vederea exploatarii Parcului Feroviarilor in suprafata
Ministerul Transporturilor ia in calcul rezilierea contractului intre Compania Nationala de Cai Ferate (CNCF) CFR SA si Clubul de Fotbal CFR Ecomax Cluj SA, finantat de Paszkany Zoltan Arpad, in vederea exploatarii Parcului Feroviarilor in suprafata de 5,3 hectare situat in centrul municipiului Cluj-Napoca. Terenul a fost atribuit clubului in urma cu doi ani, cand in conducerea ministerului se afla Constantin Dascalu, un apropiat al lui Paszkany.

Fosta conducere a CFR SA a cedat la sfarsitul anului 2005 terenul in suprafata de 53.457 mp din Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca clubului de fotbal CFR Ecomax, finantat de controversatul om de afaceri Paszkany Zoltan Arpad. Patronul echipei CFR Ecomax Cluj a solicitat terenul pentru a construi o baza sportiva cu doua terenuri de fotbal, utilitati de pregatire a fotbalistilor etc., investitie care s-ar fi ridicat la peste 4 milioane de euro. Potrivit expertilor imobiliari, valoarea terenului se ridica in prezent undeva la 10 milioane de euro.

In perioada in care a AGA a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA a aprobat incheierea contractul, functia de secretar de stat in Ministeru l Transporturilor era detinuta de nimeni altul decat Constantin Dascalu, un colaborator foarte apropiat al lui Paszkany Zoltan Arpad. Dascalu coordona in acea perioada chiar activitatea CNCF CFR SA.

Afacerea a constituit insa subiectul a mai multor articole de presa, lucru care se pare ca a pus pe ganduri conducerea Ministerului Transporturilor. Saptamana trecuta, in urma unei interpelari pe aceasta tema facuta in Parlament de un senator clujean, ministerul a anuntat prin ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul Mihai Voicu ca exista un contract de asociere si participatiune incheiat intre Compania Nationala de Cai ferate CFR SA si Societatea Comerciala Clubul de Fotbal CFR Ecomax SA in vederea exploatarii terenului de 3457 mp (Parcul Feroviarilor), dar ca „acest contract nu s-a mai pus in aplicare, fiind intreprinse demersurile pentru rezilierea acestuia“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.