Mii de tarani din judetul Neamt au incercat sa incaseze ilegal subventii agricole, declarand suprafete de teren mai mari decat cele pe care le detineau in realitate. Faptul a fost depistat de reprezentantii Agentiei de Plati si Investitii pentru Agr
Mii de tarani din judetul Neamt au incercat sa incaseze ilegal subventii agricole, declarand suprafete de teren mai mari decat cele pe care le detineau in realitate. Faptul a fost depistat de reprezentantii Agentiei de Plati si Investitii pentru Agricultura (APIA), dupa ce au analizat datele inscrise in cererile depuse de solicitantii subventiilor.

Conform respectivelor date, functionarii APIA au constatat ca suprafata agricola din Neamt ar trebui sa se extinda si pe teritoriile judetelor invecinate, fiind mai mare decat cea reala cu nu mai putin de 6.555 de hectare. In urma controalelor si verificarilor in teren, au fost depistati 10.200 de agricultori din judet, care, in dorinta de a incasa subventii cat mai mari, au dat declaratii false prin care si-au supradimensionat terenurile arabile detinute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.