Cineastul, poetul si dramaturgul Jean Cocteau vorbeste in cartea „Opiu. Jurnalul unei dezintoxicari” despre perioada dependentei sale de opiu. Influentat de prietenia cu scriitorul Raymond Radiguet, dupa moartea acestuia, Cocteau cade pr
Cineastul, poetul si dramaturgul Jean Cocteau vorbeste in cartea „Opiu. Jurnalul unei dezintoxicari” despre perioada dependentei sale de opiu. Influentat de prietenia cu scriitorul Raymond Radiguet, dupa moartea acestuia, Cocteau cade prada opiumului. La sfarsitul anului 1928, el este internat la clinica din Saint-Cloud, pentru dezintoxicare. In 17 zile, va scrie ceea ce avea sa devina faimoasa carte „Les Enfants terribles” si tot aici tine acest jurnal, care va fi publicat in 1930. Este o carte cu diverse insemnari ale poetului si jocuri de cuvinte, totul intr-o luciditate perfecta. „Opiu. Jurnalul unei dezintoxicari” este presarat cu falshback-uri, alaturi de comentarii despre literatura si scriitori, dar si observatii despre cinema, poezie, arta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.