Romanii cumpara din ce in ce mai multe frigidere, aragazuri, masini de spalat rufe, hote si masini de spalat vase. Aproape doua milioane de asemenea unitati se vor vinde pana la sfarsitul acestui an, cu 7% mai mult fata de anul trecut, indica un stu
Romanii cumpara din ce in ce mai multe frigidere, aragazuri, masini de spalat rufe, hote si masini de spalat vase. Aproape doua milioane de asemenea unitati se vor vinde pana la sfarsitul acestui an, cu 7% mai mult fata de anul trecut, indica un studiu realizat de firma Arctic in colaborare cu institutul de cercetare GfK.

Aceasta, in ciuda faptului ca preturile electrocasnicelor au crescut in ultimul an. Numai aragazurile s-au scumpit in medie cu zece euro, evolutia pretului fiind rezultatul mixului de produse, explica realizatorii studiului. Chiar si in aceste conditii, vanzarile vor avansa cu 5%. Si masinile de spalat s-au scumpit in medie cu opt euro, in timp ce piata va creste cu 3% - in cazul masinilor de spalat rufe, respectiv cu 15%, in cazul masinilor de spalat vase. In mod asemanator, si frigiderele au avut mai mare cautare printre romani, chiar daca preturile au urcat cu aproximativ 20 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.