Specialistii Institutului de Medicina Legala au finalizat expertiza in cazul lui Dumitru Tinu, corpul jurnalistului fiind reinhumat ieri noapte. Rezultatele analizelor vor fi comunicate dupa ce medicii legisti isi vor formula concluziile, procedura
Specialistii Institutului de Medicina Legala au finalizat expertiza in cazul lui Dumitru Tinu, corpul jurnalistului fiind reinhumat ieri noapte. Rezultatele analizelor vor fi comunicate dupa ce medicii legisti isi vor formula concluziile, procedura care va dura cåteva saptamani. Exhumarea a avut loc in dimineata zilei de luni, dupa ce procurorii au anuntat inceperea acestei proceduri de doua ori, dar au amanat-o, in speranta ca vor reusi sa o duca la indeplinire departe de ochii opiniei publice. Conform specialistilor IML, analiza osemintelor jurnalistului ar putea aduce clarificari privind conditiile in care a survenit moartea fostului director al ziarului Adevarul. Ana Maria Tinu a declarat ca probe ADN apartinand tatalui sau au fost pierdute de instanta. Expertiza ADN ar putea stinge controversele legate de paternitatea lui Dumitru Tinu fata de Andrei Iucinu.

„Este o cercetare complexa, care va permite o analiza ce poate fi efectuata in aceasta institutie mai mult decat in alte institutii. Din acest motiv am solicitat aducerea corpului aici, in scopul d e a furniza organelor judiciare toate datele stiintifice si probatorii“, a declarat Cristian Curca, director adjunct al Institutului de Medicina Legala, care a adaugat ca legistii vor face si un examen radiologic complet al scheletului. Potrivit lui Cristian Curca, acest nou examen medico-legal poate sa aduca date suplimentare sau sa confirme datele care au fost deja obtinute cu ocazia primei examinari.

Procurorul Aurelian Mihaila, care investigheaza ipoteza potrivit careia Dumitru Tinu ar fi fost ucis, a explicat ca decizia de exhumare nu a fost luata ca urmare a pozitiei vreunei parti din dosar, ci pentru investigatii. „Nu am dat dispozitie de a fi deshumat cadavrul ca urmare a unei pozitii exprimate in dosar de vreuna din parti, ci pentru a asigura o buna desfasurare a anchetei“, a declarat, ieri, procurorul de caz Aurelian Mihaila.

Procurorii nu exclud expertiza genetica
„Suntem in partea a doua a zilei, cand se realizeaza si examinarea medico-legala in urma exhumarii si totul urmeaza sa fie analizat cu maxima precautie si profesionalism pentru a fi date raspunsuri complete la obiectivele dispuse anterior in cadrul expertizei complexe criminalistice si medico-legale. Va fi reinhumat speram tot astazi sau in cursul noptii, depinde cat va dura examinarea“, a declarat luni procurorul de caz. El a mai precizat ca in cauza nu a fost dispusa expertiza genetica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.